Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Anunțuri

UNBR

DATA: 06/05/2015

 

Către,

 

MEMBRII CONSILIULUI UNBR

 

În Revista presei din zilele de 28 aprilie, 5 și 6 mai 2015 au fost incluse materiale publicate cu privire la adoptarea în perspectivă, a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal.

Proiectul a fost lansat în dezbatere publică la 28 aprilie 2015.

Se revine la situația din perioada iunie – iulie 2010 când, pe baza consultării documentate a unor avocați specializați în domeniul dreptului fiscal, în numele UNBR s-a transmis Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Justiției, Ministerului Muncii și Protecției Sociale un material amplu cu privire la respectarea principiilor independenței profesionale a avocaților, inclusiv printr-un tratament fiscal adecvat al raporturilor create în și prin structurile organizatorice legal reglementate privind formele de exercitare a profesiei.

Exigențele independenței profesionale depline și ale responsabilității individuale a fiecărui avocat – reguli de bază ale avocaturii europene – exclud perturbarea exercitării normale a profesiei prin consecințe disproporționate ale aplicării unor reguli care permit aprecieri subiective, prin care se neagă caracterul de activitate independentă al activității avocatului, chiar exclusiv sub aspect fiscal.

UNBR a solicitat să se consacre expres inexistența dreptului de a se reconsidera ca activități dependente, activitățile desfășurate în mod independent în condițiile Legii nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, care consacră egalitatea în drepturi și obligații, inclusiv în ceea ce privește raporturile care generează venituri din profesii libere (în care se încadrează și profesia de avocat).

Normele metodologice aprobate prin HG nr. 44/2004, astfel cum au fost modificate, consacră expres la pct. 1 corespunzător art. 7 din Codul fiscal, interdicția reconsiderării activității avocatului ca activitate dependentă, potrivit art. 7 alin. (1) pct. 2.1 și 2.2 din Codul fiscal.

Materialul elaborat în 2010, atașat prezentei comunicări, a argumentat amplu la paginile 2 – 9, pct. A – D, necesitatea ca reglementările infraparlamentare să respecte principiile dreptului fiscal național, comunitar și convențional și reglementările în vigoare privind profesia de avocat.

Pentru bună regulă, atașez și comunicarea adresată în iulie 2010 membrilor Comisiei Permanente.

Am rugat aceiași avocați care au elaborat materiale care au stat la baza documentului final adresat autorităților la 20 iulie 2010 să sprijine Președintele UNBR în elaborarea unui punct de vedere fundamentat științific cu privire la problematica în discuție.

Salut inițiativa Baroului Dolj de a elabora și a publica un comunicat pe acest subiect.

Vă asigur că UNBR va exprima public o poziție instituțională privind tratamentul fiscal al avocaților, imediat după elaborarea materialelor de către avocații specializați solicitați.

 

Președinte UNBR,

Av. Gheorghe Florea

Attachments:
Download this file (Catre Membrii CP - 200710.pdf)Catre Membrii CP[ ]42 Kb
Download this file (VLADESCU.pdf)Catre Ministerul Finantelor[ ]248 Kb

Ultima actualizare (Luni, 29 Februarie 2016 14:14)

 
Email:
Subject:
Message:
Counter
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday73
mod_vvisit_counterYesterday85
mod_vvisit_counterThis week244
mod_vvisit_counterLast week642
mod_vvisit_counterThis month2782
mod_vvisit_counterLast month3287
mod_vvisit_counterAll days427514

Online (20 minutes ago): 3
Your IP: 44.200.101.84
,
Today: Sep 26, 2023